07 de desembre 2006

EL GOVERN d’ENTESA, BÓ PELS MUNICIPIS

Les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 1 de novembre van deixar clar que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya volem un govern que ens escolti i que vetlli pel nostre benestar.

El Govern d’Entesa, és el resultat del convenciment per part de la ciutadania de les propostes de progrés, però també del soroll ocasionat per la campanya i les errades d’alguns. Ara però, el que cal és reconstruir els ponts de diàleg trencats o malmesos i cercar vies de consens sobre els grans temes de país: sanitat, educació, seguretat, habitatge, serveis socials, atenció als barris, equilibri i protecció dels territoris, estímul i reconeixement de l’agroindústria, promoció del comerç, etc.

Amb la presentació el passat 7 de novembre al Parlament de Catalunya del Govern d’Entesa, començava a caminar un projecte que compta amb una majoria absoluta formada per 70 diputats i diputades electes, i que és la dipositària de la voluntat i els anhels de benestar i progrés de gairebé un milió quatre-cents mil ciutadans.

El nou Govern de Catalunya serà qui desplegui l’Estatut aprovat majoritàriament al referèndum del passat mes de juny. En aquest sentit, s’haurà de crear el Consell de Governs Locals, punt de trobada i coordinació dels ajuntaments amb la Generalitat.

Els socialistes defensem un model de finançament local en el que els ingressos provinguin de l’Estat, la Generalitat i els tributs locals. En aquests tres darrers anys s’ha més que doblat el Fons de Cooperació Local, de 38,6 MEUR l’any 2003, a més de 80 MEUR aquest 2006. Doncs bé, els socialistes volem que en els propers quatre anys es torni a doblar.

A més, els socialistes ens hem compromès a l’aprovació d’una nova Llei d’Hisendes Locals que estabilitzi definitivament les finances municipals. Cal que els ajuntaments gestionin una part més important de la despesa pública, que hauria d’arribar fins al 25% del total abans de quatre anys. Amb això hauríem aconseguit doblar, gairebé, el percentatge actual que representa el 13%.

El projecte que el Govern d’Entesa té per Catalunya compta, de manera prioritària, amb els pobles i les ciutats. La política real, la que palpa la ciutadania, és la que es fa als pobles, als barris i als carrers.

Per tant, amb aquest Govern s’obre una nova etapa de millora i ascens a l’àmbit municipal, on amb el nous mecanismes de finançament i les noves competències, es garanteix l’autonomia del món local.


Josep Fèlix Ballesteros
Vice-president
Portaveu del Grup Socialista

1 Comments:

At 7:39 p. m., Blogger josep-maria badia said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

 

Publica un comentari

<< Home