07 de novembre 2006

PÀRKING JAUME I: EL DESGAVELL CONTINUA

El pàrking Jaume I continua a la primera línia de l’actualitat municipal. A tots els tarragonins i tarragonines, i especialment als que viuen a la Part Alta, ens agradaria pensar que un dels escàndols més grans protagonitzat per l’alcalde Nadal està en vies de solució. Però res més llunyà, ja que cada dia que passa el cas s’embolica més.

El passat més d’agost, amb l’arrogància i la prepotència que el caracteritza, l’alcalde Nadal declarava que “el tema del pàrking Jaume I, no té la més mínima importància per a mi”. Quina barra! vam pensar molta gent, ja que ningú pot imaginar que el màxim responsable de la gestió municipal pugui tenir una actitud tan negligent davant un problema de tanta envergadura.

Va ser a mitjans d’octubre, quan finalment Nadal es va contradir a si mateix i va declarar davant els mitjans de comunicació que “he tingut i tinc problemes amb el pàrking” . Algú ho entén? És normal que un alcalde pugui afirmar una cosa i, només dos mesos després la contraria i quedar-se tan tranquil? És aquesta una demostració del poc rigor amb que es gestionen els afers municipals?

Jo crec que a banda de la contrastada manca de rigor en la gestió municipal que caracteritza aquest final d’etapa, cal afegir-hi que l’equip de govern no sap com sortir-se’n de tot l’embolic que ells, i només ells, han fabricat i que es remunta a juliol de l’any 2001 quan el regidor de contractacions d’aquella època, Àngel Fernández, anunciava ufanós una inversió de 4 milions d’euros i el final de l’obra pel desembre del 2002.

Ara, el desgavell, l’endarreriment i el sobrecost de la construcció són una evidència. Hem passat del 4 milions d’euros inicials als 14 o 16 milions que actualment es preveu que sigui els cost final. Per tant, el cost serà quatre vegades més gran que el previst. La imprevisió de l’equip de govern, l’acabem pagant els ciutadans.

La darrera contradicció de l’alcalde Nadal gira al voltant del preu de les places d’aparcament. Mentre per una banda afirma que el preu final no ha variat, els socialistes sabem que en les 300 cartes darrerament enviades als veïns interessats en adquirir-ne una, l’import final és de 18.000 euros, molt lluny del preu fixat l’any 2003, que era de 12.000 euros. Per tant, una nova contradicció.

Davant tot això, els socialistes demanarem formalment a la secretaria general de l’Ajuntament la constitució d’una comissió d’investigació que aclareixi d’una vegada, els procés de contractació, el cost total, el cost final de les places d’aparcament, on són els beneficis de la venda de la pedra que es va extreure i per què s’ha variat el projecte inicial. Pels socialistes, l’objectiu és depurar les responsabilitats de gestió però també les responsabilitats polítiques en les que ha incorregut l’equip de govern.

I per si tots aquests desgavells no fossin prou, els tarragonins i tarragonines haurem de patir per sempre la impotència de veure com ens han robat la vista de l’edifici del rectorat, una de les construccions d’època moderna més singulars i amb més personalitat de la ciutat.



Josep Fèlix Ballesteros
Portaveu del Grup Municipal Socialista