27 de novembre 2006

LA INTOLERÀNCIA DE L’ALCALDE NADAL

Hi ha un vell aforisme conegut per molta gent, en el que s’afirma que les persones som amos dels nostres silencis i esclaus de les nostres paraules, per tant haurem de respondre sempre del que haguem dit.

D’aquest principi d’àmbit universal, se’n ha de fer especialment cas quan qui s’ho aplica és una persona amb rellevància pública, ja que l’efecte amplificador de les seves paraules és molt superior a les que pugui pronunciar qualsevol ciutadà anònim.

L’alcalde Nadal, s’ha caracteritzat durant tota la seva trajectòria política pels seus excessos i transgressions verbals. Molts tarragonins i tarragonines n’hem sigut testimonis en múltiples ocasions, i fins i tot hem inventat la paraula “nadalada” que en l’ideari col·lectiu equival a histrionisme o sortida de to. El destinatari final de totes elles és gairebé sempre el meu partit, el PSC, o membres concrets del meu partit.

En els darrers dies ha intensificat aquesta actitud i en posaré dos exemples concrets: les llastimoses afirmacions de “llançar la consellera Tura a un forat” i el passat dimecres quan ens va qualificar als socialistes de “mal parits”.

Aquests exemples deixen clara l’estratègia de l’alcalde Nadal en el seu final d’etapa: l’insult, la desqualificació i la grolleria. Davant la manca d’arguments creïbles, de pes, busca l’enfrontament i la crispació. La seva trajectòria política inclou un ampli repertori de demostracions d’intolerància, de manca de respecte vers l’oposició i vers els ciutadans que han gosat contradir-lo, en definitiva, demostracions de la feblesa del seu concepte de democràcia i de l’arrogància amb la que ha exercit la responsabilitat d’alcalde.

En democràcia la discrepància i la llibertat d’expressió són valors fonamentals i només tenen un límit: el respecte a les persones i a les institucions. És una llàstima que després de 14 anys, l’alcalde Nadal encara no ho hagi entès.

El més greu de tot això, és que darrera l’actitud de Nadal hi ha una lluita aferrissada per la permanència al poder. En el discurs d’investidura com alcalde el 2003, va anunciar que deixaria el càrrec a meitat del 2005. A final del 2006 i després de crisis importants obertes amb Unió i PP, acaba d’anunciar que acabarà el mandat.

L’alcalde Nadal s’ha convertit en una càrrega massa feixuga pel seu partit, però especialment pels tarragonins i tarragonines. No hi ha dret que utilitzi la ciutat com el tauler de joc en el que dirimeix els seus enfrontaments personals. Des del seu seient ha jugat amb la EOI, el POUM, Terres Cavades (per cert, encara esperem aquell debat a fons que va anunciar) o més recentment el pàrking Jaume I. En cap d’aquests casos, hem rebut una explicació convincent o un raonament acceptable.

Això si, quan se li ha criticat la seva gestió s’ha embolcallat amb la senyera de Tarragona en un intent de confondre les parts amb el tot. Afortunadament, Tarragona i el tarragonisme és quelcom més ampli i més important que la persona del senyor Nadal.
Com totes les persones que tenen tics dictatorials, davant la demanda d’explicacions a la seva gestió, la resposta sempre és titllar, a aquells que les demanen, d’enemics d’aquesta identitat abstracta que s’ha fabricat a la seva mida.

Senyor Nadal, els tarragonins i tarragonines no necessitem ni salvapatries ni líders messiànics al capdavant de l’Ajuntament.

El que si necessitem és una persona dialogant, respectuosa, amb voluntat de servei als ciutadans, amb il·lusió, amb ambició per Tarragona, amb idees, amb energia, i a vostè ja no li queda res de tot això.

Per aquest motiu li reitero la demanda de l’altre dia i li repeteixo que si encara li queda una mica de consideració vers els tarragonins i tarragonines, deixi pas a altres persones que segur ho faran millor que vostè.


Josep Fèlix Ballesteros
Portaveu del Grup Municipal Socialista

2 Comments:

At 2:39 a. m., Blogger Pere Tarter said...

una dubte: què en penses de l'Hostal del Sol?
una pregunta: Tripartit a Tarragona?

 
At 1:39 p. m., Blogger Unknown said...

Socialismen= una tarragona millor

 

Publica un comentari

<< Home