04 de maig 2006

DIMECRES 3 DE MAIG

Aquesta vegada, les meves reflexions inclouen un període superior al de la setmana natural. Habitualment, comento el que ha passat en el decurs de la setmana, però en aquesta ocasió la celebració de la Feria de Abril de Bonavista, la festa del 1 de maig i la visita del Ministre Caldera del dia 2, m’han fet pensar que valia la pena poder-ho incloure.

El Nàstic s’ha recuperat perfectament, i ha tornat a guanyar a casa, aquesta vegada davant el Màlaga B. Amb aquesta victòria anem disparats cap a primera. El gol de Ekpoki va obrir el camí de la golejada. Cada jornada estem més a prop de fer realitat el somni.

El dissabte es va inaugurar el carrer que duu el nom i la memòria del company Ernest Lluch. Jo, que vaig tenir el privilegi de conèixer-lo personalment, estic molt orgullós que la meva ciutat, Tarragona, hagi reconegut la seva talla humana i política. A la placa hi diu “Ernest Lluch Martín. Polític, professor i home de pau”. Una definició de la seva persona, que li hauria encantat llegir, tal i com va manifestar Montse, la seva vídua.

La Feria de Abril de Bonavista, és l’esdeveniment festiu del cap de setmana. Any rera any, els tarragonins i tarragonines i molta gent de fora de la nostra ciutat, gaudim del rebujito i les tapes. La caseta del PSC, va tornar a ser una de les més visitades i a totes hores estava plena de gent que s’ho passava bé. Ara, acabada la Feria, ja ens hem de preparar per la Romeria del Rocío del mes de juny.

Com cada any, he anat a la manifestació del Primer de Maig, convocada per Comissions Obrers i UGT de Catalunya. Us recomano visiteu la pàgina web de la UGT dedicada a la commemoració del Primer de Maig (www.ugt.es/primerodemayo/).

La col·locació, el dilluns 24 de la primera pedra del centre d’R+D+I en Turisme i Oci que es construirà en terrenys del Campus Educatiu i Esportiu de Vila-seca demostra, una vegada més, la voluntat inversora del Govern de la Generalitat a la nostra demarcació. Un Parc Tecnològic d’aquestes característiques, demostra dues coses: primera, que la Generalitat te confiança amb les possibilitats i capacitats del Camp de Tarragona; i, segona, que no es poden desenvolupar polítiques efectives en matèria de turisme sense el suport de la universitat.

Continuant en l’àmbit universitari, el dimecres vaig assistir a la conferència del rector de la URV, Lluís Arola, que va fer un balanç dels seus vuit anys de gestió. De totes les dades que va donar, que van ser moltes i molt positives, en vull destacar dues: primera, la URV és la quarta universitat a Catalunya; i, segona, segons l’Agència de la Qualitat, el 95% dels titulat de la URV troben feina només acabar els estudis i un 82% dels titulats, tornarien a estudiar al mateix centre. Com veiem són xifres que confirmen el bon moment de la nostra universitat.

La darrera menció que vull fer, és per la visita del MInistro de Trabajo, Asuntos Sociales e Inmigración, Jesús Caldera. Bàsicament, el ministre va venir a Tarragona, per donar a conèixer els continguts de la Llei d’Atenció a les Persones dependents. Amb aquest objectiu, a les 6 de la tarda, va donar una conferència a la Cambra de Comerç que, a mi, em va tocar presentar. Vaig aprofitar per recordar-li les seves tres visites a Tarragona, la primera de les quals la va fer quan cercava suports per un jove candidat a secretari general del PSOE, que no només va aconseguir ser-ho, sinó que també ha aconseguit ser President del Govern. Evidentment, es tracta de José Luís Rodríguez Zapatero. Caldera, va començar el seu parlament recordant aquest fet, i va aprofitar per dir que “de la mateixa manera que va vaticinar que Zapatero seria President del Govern hi ho va encertar, ara està segur que Pep Fèlix serà el proper alcalde de Tarragona” i va afegir “que Tarragona ja no pot perdre més temps amb un alcalde i una coalició de govern que pensa més en els seus interessos que en el benestar dels ciutadans i ciutadanes” . Jo estic d’acord que Tarragona ja no pot perdre més temps. Les baralles de l’alcalde amb tothom i la manca d’idees i d’iniciatives de l’equip de govern, estan provocant la pèrdua de competitivitat i d’oportunitat de Tarragona. El meu repte com Alcalde, serà el d’aconseguir per Tarragona, les fites més importants.