27 d’abril 2006

DIUMENGE 23 d’ABRIL. SANT JORDI

Aquest diumenge no ha pogut ser. Ens va mancar sort. Però no passa res. Entrava dins els càlculs, la possibilitat de perdre al estadi Nuevo Colombino. El que és més important, però, és que el Nàstic continua al capdavant de la classificació i conservem les possibilitats intactes. I el que encara és millor: queda un partit menys i, com deia el president Josep M. Andreu, el que cal és ser forts a casa i guanyar al Málaga B.

Començàvem la setmana amb una exclusiva que l’alcalde Nadal donava al Diari de Tarragona. Una vegada més anunciava la presentació d’un projecte de Nou Estadi que encara no hem vist mai. Com a cosa curiosa, i degut a que l’alcalde es limita a fer anuncis sense aportar cap documentació, el Diari de Tarragona va decidir il·lustrar la notícia amb una imatge del projecte que el mes de gener de 2005 va presentar el PSC i que encara podeu trobar a la meva web (www.ballesteros2007.org). Això vol dir que el projecte del PSC, l’únic que els tarragonins i tarragonines han pogut conèixer i comentar, és una bona proposta. El que jo li demano a l’alcalde Nadal és que deixi de jugar electoralment amb el projecte del Nou Estadi i col·labori a mantenir la concentració de l’equip que es el més important. No és l’hora d’obrir debats que puguin alterar l’equilibri i la calma que els jugadors i l’afecció necessitem per assolir el repte de la Primera Divisió.

La setmana passada ja deia que no actualitzaria aquest diari. Alguns dels que em seguiu, setmana rera setmana, m’heu manifestat el vostre desacord amb aquesta decisió. Bé, em complau que seguiu amb interès les opinions i reflexions que cada diumenge escric, i faré el possible per no faltar més a la cita.

Suposo que molts de vosaltres haureu assistit a la presentació del llibre que recull la història de Tinet i que es titula “Tinethistòria.10 anys”. Us recomano a tots aquells que tingueu interès en conèixer com va començar a caminar aquest projecte de xarxa urbana pionera a Europa, aconseguiu un exemplar d’aquest magnífic llibre ( 20 euros) brillantment escrit per Cinta S. Bellmunt i editat per Arola Editors. Són 224 pàgines que valen la pena llegir i recordar una trajectòria que s’inicia el 1994 i arriba fins al dia d’avui. Haver presidit Tinet durant tres anys i mig és de les millors experiències que he tingut en la meva dedicació a Tarragona.

La noticia política de la setmana ha estat la remodelació que Pasqual Maragall ha fet del Govern de la Generalitat. El dimecres ho anunciava en un comunicat de premsa, i el dijous concretava els noms del dels cinc Consellers entrant i sortints. El relleu efectuat pel President Maragall, significa donar un nou impuls a la tasca de govern, especialment tenint en compte el repte del proper referèndum. A més, queda un any i mig de legislatura i els nous consellers completaran amb èxit l’excel·lent feina que els seus antecessors han fet. No hi ha cap dubte, que el tripartit esgotarà la legislatura. I això és bo per la societat catalana, ja que dona estabilitat i confiança al sistema.

El divendres, el mateix dia que el nous Consellers prenien possessió, el President Maragall va visitar en viatge oficial Tarragona. A primera hora va anar a l’Ajuntament, per tot seguit desplaçar-se al Port, on en companyia del seu president, Josep Anton Burgasé, va visitar les obres de prolongació del dic de Llevant. Al migdia va dinar a la Casa Castellarnau amb representants del món econòmic i regidors de l’equip de govern municipal. Com sempre, l’alcalde Nadal que era l’amfitrió, va fer gala del poc respecte institucional que té i va fer esperar més de mitja hora al President Maragall. Algú s’imagina tenir convidats a casa i fer-los esperar? Com se’n diu d’això? Manca de respecte? Mala educació? Bé, diuen que “a les persones se’ls coneix pels seus fets”, per tant...

El dia abans, el dijous, la Ministra de Foment, Magdalena Álvarez, havia visitat les obres de l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona a la Secuita. Les obres avancen a passes agegantades. Durant aquest any començaran a circular els trens AVE per la línia d’Alta Velocitat entre Lleida i la Secuita. Aquesta infrastructura haurà significat una inversió de més de 27 milions d’euros per part del govern de l’Estat.

Avui, al estand del PSC hem repartit 20.000 plantes d’alfàbrega. És una oportunitat immillorable per parlar i canviar impressions amb tots els tarragonins i tarragonines que s’hi atansen, que són molts. Quin goig que fa cada any la Rambla el dia de Sant Jordi, plena de gent que busca i rebusca el seu autor preferit.

El proper dissabte dia 29, la ciutat de Tarragona inaugurarà un carrer dedicat a la memòria d’Ernest Lluch (www.fundacioernestlluch.org) , economista, polític, escriptor i professor assassinat per ETA l’any 2000. En un moment en el que l’alto el foc anunciat per la banda terrorista ha obert definitivament el procés que a de portar a la pau definitiva, aquest carrer és un homenatge merescut a la tasca feta per l’Ernest i al que tant li hauria agradat viure aquest moment d’esperança.

Joan Manuel Serrat (www.jmserrat.com) actuarà al Camp de Mart el 17 de juny, dins la gira de presentació del seu nou disc dedicat a Menorca, que duu per nom “MÔ” i que presenta el dijous vinent. Tan aviat me’n he assabentat, he reservat entrades per anar-hi amb la família i els amics.