07 d’abril 2006

DIUMENGE, 2 d’ABRIL DE 2006

Ja som els primers i ho estem fent molt bé. Amb humilitat i treball. Sense ensurts i amb continuïtat. Aquest és un Nàstic sòlid i fiable que ocupa ja moltes portades, no només locals, i grans espais i temps en els mitjans de comunicació. L’optimisme es respira arreu.

Hem sabut que algú de l’equip de govern ha filtrat interessadament que el nou estadi anirà a l’entorn de Campclar. Independentment de que cal valorar la proposta, ja es positiu que reconeguin que cal fer un camp nou, del qual havíem de tenir el projecte a finals de l’any passat. Però cal dir amb rotunditat que obrir aquest debat en un moment en el que hem d’estar concentrats al màxim - ens estem jugant un futur a primera - és inoportú. Necessitem concentrar els esforços en guanyar i, per aquest motiu necessitem tranquil·litat a l’ambient. Només puc entendre aquesta filtració en clau electoral i de nervis, la qual cosa encara em sembla més greu.

Ha estat una setmana molt intensa i la propera encara ho serà més. Nadal convoca la primera Junta Local de Seguretat en més de tres anys. És que no hi ha problemes de seguretat a la nostra ciutat? Som l’única ciutat on no es reuneix la Junta de manera habitual. Espero que això canviï.

Vaig presentar el llibre de narrativa poètica sobre l’Alzheimer d’Enrique Villagrasa. Va ser un acte molt emocionant i amb força assistència de públic. Us adjunto la meva intervenció a l’acte i us recomano el llibre que es llegeix ràpid i és molt intens.

La presentació de la pel·lícula “Te quiero Eugenio”, del director tarragoní que viu a Itàlia, Tato Fernàndez, va ser un altre èxit del Pla de Comunicació que porten a terme els companys i companyes de Tarragona. Vàrem fer l’acte a benefici de l’associació de familiars amb fills amb Síndrome de Down. Va ser emotiu veure al Metropol nens que tenen aquesta afectació.

No puc estar de comentar amb tristesa que, una vegada més, l’alcalde demostra la seva manca de sensibilitat. Mentre a l’AP7 hi havia un accident amb tres morts, l’alcalde es dedicava a criticar els Mossos amb la finalitat de desgastar el govern. Sincerament: lamentable.

Seguim en marxa amb la Setmana Santa i cada dia assistim a la presentació d’opuscles i actes diversos. Es molt recomanable el DVD que ha fet l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Tarragona sobre la història de la Setmana Santa amb imatges magnífiques i “joies de museu” audiovisual que ens transporten molts any enrera. Us recomano que si podeu, n’aconseguiu un exemplar. Val molt la pena.

El dissabte, vaig anar a Cornellà a l’acte de celebració de dos anys de governs socialistes, en el que Maragall i Zapatero van congregar més de 8.000 persones. En un pavelló ple de gom a gom, Zapatero va reivindicar l’Estatut com a una afirmació de la Catalunya moderna i de l’Espanya plural. Pasqual Maragall va afirmar que “tenim el millor Estatut de la nostra història”. Manuela de Madre va estar molt inspirada, quan va criticar l’actitud crispadora del PP en tot aquest procés i va vaticinar que, després de l’aprovació definitiva de l’Estatut, els populars mantindran la seva “pataleta”. Per això va animar a tots a participar en el referendum, tot proclamant “¡Contra la pataleta, la papeleta!”.