25 d’octubre 2006

L’EFECTE MONTILLA

Quan arribem, tot just, a la meitat de la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya, tothom ja té clar que aquesta campanya no s’assembla gens a cap de les viscudes anteriorment. Fins i tot puc afirmar, i ho explicaré tot seguit, que CIU ha fet trampa i ha canviat les regles del joc polític a Catalunya, fent saltar pels aires l’anomenat “oasi català”.

La campanya electoral de CIU, ha trencat de forma radical amb la prudència i la moderació que havia caracteritzat la federació nacionalista de Jordi Pujol, que des que ell no està al capdavant ha substituït el debat intel·ligent per la crispació i l’enfrontament amb tots els rivals, tibant al màxim la corda a l’estil més genuí del PP a Madrid. Aquest és un canvi profund.

Dos exemples recents i lamentables d’aquesta manera de fer: primer, el patètic DVD dirigit conjuntament per Mas i Madí; segon, les afirmacions fetes aquesta darrera setmana per Nadal, candidat de CIU i alcalde de Tarragona, en les que proposava “llençar a un forat” a la Consellera d’Interior Montserrat Tura. En els dos exemples es òbvia la manca de respecte cap a les persones i cap a les institucions i, el que encara és més greu, la manca d’arguments sòlids.

A les antípodes d’aquesta manera barroera de fer política, hi ha el PSC de José Montilla, un candidat amb una actitud humil, prudent, amable, rigorosa, ferma i sòlida que sense estirabots de cap mena fa arribar el seu missatge positiu i les seves propostes a sectors cada vegada més amplis del electorat català. A hores d’ara ja ningú dubta que Montilla és el “canvi assossegat” que els catalans i catalanes preferim majoritàriament i les darreres enquestes conegudes així ho demostren. Aquest és l’efecte Montilla.

Aquesta contraposició de maneres de fer també la vivim al Camp de Tarragona. Mentre Nadal no assisteix a debats per contrastar idees (de moment només ha anat a TV3) ni accepta cap cara a cara i aprofita qualsevol acte de partit per embrutar la campanya, Xavier Sabaté, el cap de llista del PSC, es dedica a debatre, a explicar i a convèncer als ciutadans i ciutadanes d’arreu de la demarcació de la bondat de les propostes que els socialistes incorporem en el nostre programari i dels avantatges que se’n deriven pel seu benestar present i futur. Mentre Sabaté parla del que veritablement preocupa als ciutadans i ciutadanes, Nadal només parla d’ell mateix i de les seves obsessions i ambicions personals.

Per la coalició nacionalista de CIU, l’únic important és guanyar les eleccions, mentre que per la resta de catalans i catalanes l’important és com es gestionarà l’educació, la sanitat, la justícia, l’atenció a la gent gran, les escoles bressol, la seguretat, la immigració, els barris, la igualtat d’oportunitats, etc. , és a dir, el que cada partit es compromet a fer l’endemà de les eleccions si guanya.

On els socialistes oferim projectes, CIU només és capaç d’oferir xecs. Amb els xecs, reprodueixen la visió antiga de la caritat que perpetua i agreuja les desigualtats. Per contra, els socialistes incorporem cohesió, proximitat, sensibilitat i sentiments a la política, hi ho fem per què treballem pensant en les persones que són les destinatàries finals de l’acció política.

Per això el proper 1 de novembre és important que guanyi aquest estil proper de fer política, assossegat, que defensa la igualtat d’oportunitats per a tothom i la convivència ordenada i cívica. Per això és important que el proper 1 de novembre, Montilla rebi – tal i com vaticinen les enquestes – la confiança majoritària dels catalans i catalanes.


Josep Fèlix Ballesteros
Portaveu del Grup Municipal Socialista

1 Comments:

At 10:57 p. m., Blogger Verds i Ecologistes said...

ELS VERDS-VERDS I ECOLOGISTES DE CATALUNYA:

ELS VERDS-VERDS I ECOLOGISTES DE CATALUNYA, ens presente'm en candidatura unica de verds a les eleccions de l'1 de novembre, amb el desig de fer de Catalunya un pais mès ecològic, solidari i mès just.

Sòm els verds nascuts dels primers partis verds i moviments ecologistes de principis dels anys 80 i aporte'm les ganes i la lluita ecologista i social de mès de 20 anys , per a un mòn mès Solidari, per Els Drets Humans, per la Pau Mundiat i per l'Equilibri Natural de la Terra.

En aquestes eleccions teni'm el nom de Els Verds-Verds i Ecologistes de Catalunya i tenim un programa molt important per a fer Catalunya capdavantera en Política Ecologista, per avançar cap a un mòdel de desenvolupament sòcial i verd de debó, alternatiu al mòdel productivista i destructor que ens envolta.

Sòm impulsors de la Plataforma contra el transvassamet de l'Ebre, de accions importants i plans contra l'Energia Nuclear i Tèrmica, Hem estat al davant de protestes contra la guerra d'Irak i del Líban, Estem adherits al moviment per la Vivenda Digne i Assequible i treballe'm en molts altres temes.
El nostre programa no és un mès de La Oferta Electoral, es un programa per aconseguir una Catalunya ècològica, socialment justa, territorialment equilibrada i amb ple autogovern.
Un autogovern per avançar acap a l'Estat Federal.

Ara o Mai,
Els Verds-Verds i Ecologistes de Catalunya

 

Publica un comentari

<< Home