15 de juny 2006

EL SÍ JA ÉS IMPARABLE

Els SI ja és imparable, i no ho dic només jo, ho diuen les enquestes i ho diu la gent del carrer. I això és així per què no només votarem SI la gent del PSC, ICV o CIU, sinó que també ho faran molta gent de ERC, que no entenen la postura “oficial” dels seus dirigents, i molta gent del PP, que estan convençuts que el seu partit va directe cap el precipici i ells salten a temps.

Tot aquest procés de l’Estatut ha servit per clarificar qui és qui: el PSC és l’únic partit que des de l’inici ha estat, sense dubtes ni escletxes, a favor del SI en majúscules. Cal dir que ICV s’hi va afegir ben aviat. Els de CIU son els del “SI estratègic”, ja que és més cojuntural que convençut. No els interessa sortir en aquesta foto al costat dels del PP, ara bé, la seva doble moral els permet governar conjuntament amb ells a molts llocs, com per exemple a Tarragona. Això si, sempre li queda a l’alcalde Nadal l’excusa de dir que en el cas dels municipis, les persones estan per damunt dels partits. Sempre m’he preguntat si realment s’ho creu. Els de ERC han aplicat la teoria del monopatí: ara pujo, ara baixo, ara faig un salt, ara caic. Bé, esperem que el cop no sigui massa fort. I finalment el PP, que demana el NO, sense saber massa bé si aquest NO és a Catalunya, als catalans, a Zapatero, al procés de pau o a qui. Estic segur que si els hi diguessin que la llei de la gravetat l’ha descobert Zapatero, també s’hi oposarien.

El míting de Zapatero a La Canonja, acompanyat pel president Maragall, José Montilla, l’alcalde de La Canonja i jo mateix, va ser un èxit. Tots els mitjans de comunicació ho van reflectir així, especialment El Punt i el Diari de Tarragona que van cobrir-ho abastament. Per cert, ja que parlo del Diari de Tarragona, vull destacar que estrena nova maquetació. Tots els canvis en la bona direcció, demostren voluntat de progrés, i progressar és l’antònim de conservar, i aquesta deu ser la voluntat del Diari.

En la meva intervenció a La Canonja, vaig prometre que l’any vinet, quan sigui alcalde de Tarragona, signaré amb Roc Muñoz la segregació de La Canonja de Tarragona. No cal dir que tothom va estar-hi d’acord.

Bé ara el que cal és anar a votar SI el proper diumenge dia 18.

Aquest SI és, ni més ni menys, que un SI a Catalunya, un SI al progrés, un SI a l’autogovern, un SI a la pròpia identitat, un SI a la solidaritat.

Hem de votar SI per què hi guanyi Catalunya.