27 de setembre 2006

LA FORÇA DE TARRAGONA

Amb el castell de focs, el corre foc i la traca vam posar punt i final a les festes d’enguany de Santa Tecla. Dels 488 actes del programa, 320 estaven organitzats per entitats i associacions de la nostra ciutat.

Que la societat civil organitzi més dels dos terços del programa de les festes, és un magnífic indicador de la potència, la iniciativa i la força que té la societat civil de Tarragona, una força i una empenta que ve des de la recuperació dels ajuntaments democràtics.

Però aquest fet demostra també la feblesa i la manca d’iniciativa d’un equip de govern que ja no te ni il·lusió ni interès per liderar el pols de la ciutat i que es veu superat per l’ímpetu dels tarragonins i tarragonines. Un equip de govern cansat i llastrat pels errors comesos i que ja no té l’energia ni les idees que fan falta per capitenejar un projecte col·lectiu i encarar el futur amb garanties d’èxit.

Ja fa molt temps que l’equip de govern ha perdut la iniciativa a la ciutat. D’aquella declaració d’intencions de la primera legislatura de l’alcalde Nadal que prometia una Tarragona radical i brillant , ja no en queda res més que el record a les hemeroteques. S’han esvaït els propòsits, els projectes i fins i tot les bones intencions.

Aquests dies de festa he constatat, una vegada més, la vitalitat, la potència i el vigor dels tarragonins i tarragonines i m’he emocionat i he gaudit conjuntament amb ells, en tots i cadascun dels actes . Des de la Crida, passant pels concerts, el comiat als negritos, les representacions de Dames i Vells, la processó del Braç de Santa Tecla, la mostra de concepte espineta i caragolins o la baixada dels pilars, una multitud de ciutadans hem participat intensament en tots els actes. Ni la pluja ha minvat la concurrència massiva a tot arreu.

Per tant, ha quedat clar que són els tarragonins i les tarragonines els que en aquest moment fan que la ciutat tiri endavant, malgrat la gestió erràtica i deficient de l’equip de govern.

A mi no hem fan falta anuncis publicitaris a la premsa o al mobiliari urbà de la Rambla, per agrair la participació de tots els tarragonins i tarragonines durant aquestes festes. Des de quan, els sentiments s’expressen amb un anunci publicitari? Jo ho he fet personalment, de tu a tu, amb tots aquells que he compartit una estona durant aquest dies.

I durant tot l’any, ho continuaré fent, com ho he fet tota la meva vida, perquè només hi ha una manera de conèixer Tarragona i és escoltant el que diu la gent, que és l’autèntica força i motor de la nostra ciutat.Josep Fèlix Ballesteros
Portaveu del Grup Municipal Socialista