05 de juliol 2006

EN RECORD DE MARTA MATA

La setmana passada vam dur a terme dues activitats incloses dins la fase dedicada a l’olfacte del Pla de Comunicació del PSC.

El dimecres va ser la mostra “Els Olors de Tarraco” que es va dur a terme ala Plaça del Mercat. Molts tarragonins i tarragonines es van apropar a les taules on es desenvolupaven els tallers de confecció d’ungüents per tal d’aprendre’n el procés d’elaboració i posar-lo en pràctica.

La Gimcana del diumenge, va comptar amb la participació de 32 equips de dues persones cada un, que varen demostrar tenir un bon coneixement de la nostra ciutat, ja que tenien que recórrer diversos indrets dels que en desconeixien el nom però que en tenien pistes per descobrir-lo.

Aquestes dues activitats, així com totes les que s’han dut a terme des d’octubre de l’any passat, tenen dos objectius fonamentals: el primer, fomentar l’esperit cooperatiu i d’equip, ja que cap d’elles s’han pogut dur a terme de manera individual; i el segon, reivindicar un millor coneixement de Tarragona, la geografia, la cultura i les tradicions. Estem convençut que amb la promoció d’aquests valors afavorim una major identificació de tots els tarragonins i tarragonines amb aquest projecte col·lectiu que és la Tarragona del present i que ens ha de servir per projectar amb èxit la del futur.

La notícia més trista i colpidora de la setmana la vàrem rebre el passat 27, quan ens deixava la Marta Mata. Com a llicenciat en Ciències de l’Educació i com a socialista, reconec que la Marta és i serà un referent per a molts professionals com jo i també per a molts ciutadans i ciutadanes. La Marta és un exemple clar del que és estimar un País des de les idees però també des de l’acció.

Lluitadora antifranquista, fundadora del PSC, senadora, regidora d’educació a l’Ajuntament de Barcelona, va fundar l’any 1965 l’Escola de Mestres Rosa Sensat, un moviment hereu de la Escuela Libre de Enseñanza i que assentava les bases de la renovació de l’escola pública en vistes d’una transició política que ja s’albirava.

Estic segur que la figura de la Marta, creixerà encara més amb els anys. Els qui hem tingut la sort de conèixer-la, enyorarem la seva mirada serena, el seu discurs reflexiu i les seves profundes conviccions.

L’altre notícia important de la setmana és l’anunci del President Zapatero de l’inici de contactes amb ETA per tal d’explorar els camins que portin la pau al País Basc. No cal dir que la seva iniciativa compta amb meu total suport. Només el PP que s’ha entestat en una actitud miserable d’oposició “a qualsevol preu” a la excel·lent tasca del govern Zapatero, continua contravenint la legítima aspiració de la pau que tots els ciutadans i ciutadanes de bé tenim.

El PP, com sempre diu no a tot. I com aquest procés per arribar a la pau acabarà bé, ja veureu com d’aquí a un anys fins i tot ens voldran que ells també van donar-hi suport. Ja hi estem acostumats a “l’amnèsia” del PP vers els episodis històrics que no els hi interessen.

El proper dissabte 15 de juliol, el Consell Nacional del PSC es reunirà a Tarragona per tal d’escollir el candidat o candidata a la presidència de la Generalitat. Us aniré informant del procés en els propers posts.