20 de juliol 2006

ARA ÉS L’HORA DELS CATALANS

El passat dissabte, a les 12.30 del migdia, José Montilla era proclamat pel Consell Nacional del PSC, candidat socialista a la Presidència de la Generalitat de Catalunya. Els resultats de la votació dels membres del Consell va ser de 331 vots a favor, 5 en blanc i 1 en contra.

En la sessió del Consell Nacional es van produir diverses intervencions per part dels representants de totes les federacions socialistes de Catalunya. Totes van ser favorables a la proposta realitzada per la Comissió Executiva del partit, que proposava José Montilla com a candidat.

Però de totes aquestes intervencions, si se’m permet, en destacaré la del primer secretari de la Federació del Camp de Tarragona i Conseller de Governació i Administracions Públiques, Xavier Sabaté. Va ser una intervenció de gran calat, molt encoratjadora cap el candidat i feta en un to molt personal i emotiu. El detall de regalar-li el manual de campanya escrit per Marc Tuli Ciceró, va ser molt aplaudit per tots els presents.

Bé, ara el que cal és posar-se a treballar i el Pepe ja porta dies fent-ho. Estic convençut, que Montilla serà el president que guiarà l’avenç social més important de la història de Catalunya. Aquesta afirmació, la fonamento en la declaració que va fer en el seu parlament i segons la qual són dues les seves grans prioritats: primera, millorar les condicions de vida dels catalans i catalanes; i segona, crear des del Govern noves oportunitats per posar-les a l’abast de tothom.

Com ell va dir, durant els darrers 30 anys, el pilar principal del debat polític a Catalunya ha estat la construcció nacional i ara toca la construcció social. En definitiva, ara és l’hora dels catalans.

L’efecte Montilla no ha fet més que començar. Ahir mateix el CEO (Centre d’Estudis d’Opinió) donava a conèixer un estudi segons el qual el PSC supera en 1,6 punts en intenció directa de vot a la coalició CIU, i tot això dins un entorn en el que el PSC puja més de dos punts i CIU en baixa més de dos, a banda de ser Pasqual Maragall el líder polític més valorat a Catalunya.

Avui mateix, també hem conegut que Montilla mantindrà un debat, cara a cara, amb el candidat de la coalició CIU. Amb aquest fet, el candidat de CIU reconeix que se sent perdedor, ja que segons la lògica de les campanyes electorals és qui va per darrera que demana un debat per tal d’intentar remuntar.

Per tant, ho tenim tot ben encarrilat i els auguris són excel·lents. Ara el que cal és que tots i cada un de nosaltres ens posem a treballar per l’objectiu final, que no és cap altre que tenir un President catalanista i progressista, compromès amb la justícia social i el benestar de les persones, treballador, bon gestor, rigorós i exigent amb la feina a fer i que sigui capaç de treure-li tot el suc al nou Estatut que acabem d’aprovar.

Aquesta persona, aquest líder, és el company Pepe Montilla.