20 de juny 2006

HEM GUANYAT l’ESTATUT

Sí, des d’avui tenim un nou Estatut, amb un recolzament de votants molt ampli. Tres de cada quatre catalans ha votat SI. Un vot a favor del progrés, l’esperança, la confiança, un vot en positiu i per anar endavant.

Després d’una contesa electoral tothom diu que ha guanyat. Però això no és així. Han guanyat els que han votat SI, i han guanyat tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya i, per tant, de Tarragona. En canvi, han perdut els partits que han demanat el NO, sigui quin sigui el motiu. Els partits del No han intentat ofegar la força i l’ambició de Catalunya i això s’ha de tenir en compte.

A Tarragona, tot i ser aclaparador el SI, els percentatges són lleugerament diferents. Dos de cada tres votants han dit SI, o el que és el mateix, un de cada tres ha dit NO. Això per què? Doncs molt senzill. El NO “resistent” del PP ha anat a votar amb disciplina. Han anat tots a votar. Per altra banda el NO “equivocat” o “equívoc” de ERC s’ha dispersat. Això és el que ha provocat que la suma de vots de PP i ERC del referèndum, sigui inferior en dos punts a la suma dels vots de les dues forces a les autonòmiques del 2003. Però encara més, el fet que l’alcalde Nadal tingui un pacte estable amb el PP des de fa 7 anys, afavoreix que la pressió que exerceixen sobre el seu electorat sigui més efectiva.

Avui però, els que tenim sentit de la responsabilitat, hem posat una fita històrica, d’aquelles que s’escriuen en majúscules. I mentre uns hem treballat en positiu, el PP ha tornat a situar-se al cantó obscur, defensant, primer un No que volia fer descarrilar el projecte més ambiciós per Catalunya dels darrers vint-i-cinc anys, i en segon lloc anunciant la interposició d’un recurs d’incostitucionalitat en contra de la decisió lliure i democràtica d’un milió nou cents mil ciutadans i ciutadanes de tot Catalunya. És la tàctica de sempre, si no els hi surt el resultat que volen, s’ha de trencar el joc. Amb aquesta actitud demostren un gran menyspreu per la democràcia. Que s’ho facin mirar.

Aquesta és la gran diferència amb el NO de ERC. Aquests han acceptat els resultats i això és ser demòcrata.

El que ha quedat palès, és que tots els que per un motiu o per altre han intentat sabotejar el futur de Catalunya, han fracassat i això ens ha de complaure. Amb les coses de menjar no s’hi juga.

La llàstima és que aquells que han volgut enfonsar la nau de Catalunya, continuaran, gràcies a l’alcalde Nadal, formant part de l’equip de govern de la nostra ciutat.