14 de desembre 2005

REALITATS, NO PROJECTES

El pressupost municipal és l’eina més important que té un ajuntament per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes. Però per què això sigui així, no només s’ha de projectar sinó que s’ha de realitzar.

L’any 2003 només es va executar el 38% de les inversions; el 2004 un 20% i el 2005, a punt d’acabar el primer semestre, portem el 10% d’execució i la previsió que fem des del PSC és d’acabar l’any en un màxim del 40%. Conclusió: el 2005 serà un altre any perdut.

Cada dilluns, en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, assistim a la tómbola dels projectes amb el dubte de quan els veurem fets com passa per exemple amb el parc de 12 Ha. a la zona Joan XXIII, la remodelació del Palau Municipal, els canvis a la Rambla Vella o la transformació de la N340 entre la Plaça Imperial Tarraco i Bonavista en avinguda urbana entre molts altres.

Per tant, tenim la impressió que l’equip de govern CIU-PP es dedica a dibuixar projectes sense tenir-ne clara la seva execució. Però això, tot i ser greu, no és el pitjor. El més trist és veure l’oblit del dia a dia i dels projectes més modestos. Així veiem com persisteixen els problemes de brutícia general a tota la ciutat, les deficiències de manteniment del mobiliari urbà, els problemes de seguretat, la manca de projecte concret per la problemàtica inacabada del carrer Comte i per extensió de tota la Part Alta, l’ascensor del Palau Municipal que s’havia projectat pel passat febrer, l’embolic pels terrenys de l’EOI, els accessos al sociosanitari i al CAP Tarraco, els problemes de clavegueram del carrer Cós del Bou, el camí de la Coma de Bonavista, l’estat general de la Part baixa i un llarg etcètera que seria feixuc d’enumerar.

Mentrestant, l’equip de govern CIU-PP segueix sense pronunciar-se sobre el model global de Tarragona ni s’ha presentat el nou POUM als grups polítics de l’oposició. Per què?.

Vist tot això, el Grup Municipal Socialista proposa que la iniciativa transformadora de la ciutat torni al sector públic, que les actuacions de l’equip de govern compleixin el principi de transparència i que es tingui en compte el dret a participar de tots els ciutadans i ciutadanes en les grans decisions.

Per tal de fer-ho possible, els socialistes oferim, una vegada més, consens en els grans temes de ciutat i col·laboració i participació a l’hora de fixar i assolir els objectius que, conjuntament, marquem per a la nostra ciutat.

Esperem que l’equip de govern CIU-PP faci un exercici de generositat cap a la nostra ciutat i sigui capaç de deixar de banda la lluita partidista i tingui en compte que Tarragona som tots. Serà millor per Tarragona.