14 de desembre 2005

EOI i PARÀLISI MUNICIPAL

El passat divendres 2 de desembre els tarragonins i tarragonines rebíem una magnífica notícia: la Generalitat anunciava la construcció de l’EOI a l’edifici emblemàtic de la Chartreusse. Finalment quedava demostrat que totes les ubicacions proposades per l’equip de govern durant aquest llarg període, o no servien o eren mentida. Per tant, l’alcalde Nadal ens havia fet perdre estèrilment vuit anys.

Aquest és només el darrer exemple de la passivitat i de la manca d’interès per Tarragona que caracteritza el final de l’etapa Nadal.

Igual que molts tarragonins i tarragonines, ja fa molt temps que tinc la impressió que l’equip de govern té la ciutat aturada per la falta d’iniciativa i que es limita a dur a terme actuacions puntuals i mínimes basades en intentar resoldre les necessitats bàsiques que la ciutat reclama.

D’aquella gestió que s’havia anunciat com “radical i brillant” hem passat a la realitat d’una gestió modesta i apagada, esquitxada pels escàndols financers dels darrers anys, i més concretament el cas Terres Cavades (amb el regidor Àngel Fernández implicat) o el cas Badia, i en la que destaca l’atonia i la falta de previsió estratègica cara al futur.

La realitat, que és la millor font d’informació, ens demostra que dos de les qüestions que més poden marcar, en positiu o en negatiu l’esdevenidor de Tarragona continuen paralitzades: el Pla d’Ordenació Urbana i el projecte de Façana Marítima.

I per si tot això encara fos poc, l’alcalde Nadal s’ha passat l’any especulant amb el quan, el com i el qui del seu relleu. Aquesta indefinició, imprudent per si mateixa, ha convertit l’alcaldia en un reality-show que cada dia seguim per la premsa i en el que els protagonistes competeixen entre ells.

El resultat és clar: paràlisi, atonia, falta d’il·lusió i manca de lideratge del projecte de ciutat des de la responsabilitat que comporta el càrrec d’alcalde.

En vista de tot això, des del Grup Municipal Socialista demanem que s’agiliti aquest tràmit, que es desencallin els projectes decisius per Tarragona i que es deixi d’utilitzar l’Ajuntament com escenari d’una competició que té més a veure amb ambicions personals que amb la voluntat de servei als tarragonins i tarragonines.

Els socialistes, una vegada més, reiterem el nostre compromís de continuar treballant en positiu pel futur de Tarragona, un futur magnífic que només assolirem amb consens i col·laboració de tots.

Els socialistes estem convençuts que el millor regal de Reis que Tarragona mereix és sortir d’una vegada d’aquesta situació d’indefinició i d’embús municipal per encarar l’any 2006 amb il·lusió renovada.

Bones Festes i bon any 2006!!!